Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse: ”În fiecare poveste de violență asupra unei femei există un strigăt de ajutor nespus și fiecare cicatrice ascunde o dorință de libertate.”

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse: ”În fiecare poveste de violență asupra unei femei există un strigăt de ajutor nespus și fiecare cicatrice ascunde o dorință de libertate.”

Astăzi, la Pamplona, a avut loc o întâlnire informală a miniștrilor responsabili de egalitatea de șanse, organizată de către Președinția spaniolă a Consiliului UE. Dezbaterea s-a concentrat asupra provocărilor pe care Uniunea Europeană le întâmpină în combaterea violenței împotriva femeilor și exemplele de bune practici din statele membre UE. În marja întâlnirii, alături de Rareş

Astăzi, la Pamplona, a avut loc o întâlnire informală a miniștrilor responsabili de egalitatea de șanse, organizată de către Președinția spaniolă a Consiliului UE. Dezbaterea s-a concentrat asupra provocărilor pe care Uniunea Europeană le întâmpină în combaterea violenței împotriva femeilor și exemplele de bune practici din statele membre UE.

În marja întâlnirii, alături de Rareş Petru Achiriloaie, președintele ANPDCA, am avut întâlniri bilaterale cu Ana Redondo, noul ministru spaniol pentru egalitate de gen și Signe Riisalo, ministrul protecției sociale din Estonia. Totodată, au avut loc discuții tematice cu Helena Dalli, comisarul european pentru egalitate de șanse, precum și cu Carlien Scheele, directorul Institutului European pentru Egalitate de Gen.

Am subliniat, în conversații, obiectivul nostru de a combate violența împotriva femeilor, promovarea egalității de șanse și, foarte important, am vorbit despre violența in rândul copiilor, respectiv provocările generale cu care se confruntă copiii și tinerii noștri.

Ne dorim să îmbunătățim nivelul egalității de șanse din România, care se poziționează negativ în majoritatea statisticilor internaționale. Transpunerea celor mai bune și potrivite modele din alte țări este o variantă eficiență de a produce rapid și aprofundat schimbări constructive. România poate mai mult. Romania TREBUIE să facă mai multe pentru egalitatea de șanse și pentru combaterea violenței domestice.

gorjeanul
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos