Avem parteneri puternici în dezvoltarea ecosistemului de cercetare al României!

Avem parteneri puternici în dezvoltarea ecosistemului de cercetare al României!

“Am discutat astăzi cu Excelența Sa, Massimo Baggi, ambasadorul Confederației Elvețiene la București despre proiectele comune, dar și despre dezvoltarea infrastructurii de cercetare. Unul dintre pilonii principali ai finanțării acestor proiecte este cea de-a doua Contribuție Elvețiană către statele membre ale Uniunii Europene care s-au alăturat Uniunii după 2004. Peste 20 de milioane de euro

“Am discutat astăzi cu Excelența Sa, Massimo Baggi, ambasadorul Confederației Elvețiene la București despre proiectele comune, dar și despre dezvoltarea infrastructurii de cercetare.
Unul dintre pilonii principali ai finanțării acestor proiecte este cea de-a doua Contribuție Elvețiană către statele membre ale Uniunii Europene care s-au alăturat Uniunii după 2004. Peste 20 de milioane de euro vizează exclusiv cercetarea-dezvoltarea și promovarea inovării, obiectivul final fiind reducerea disparităților economice și sociale în interiorul Europei. Elveția și România colaborează deja excelent în cadrul mai multor programe de cercetare și dezvoltare, dar și în ce privește securitatea cibernetică. Participarea României în infrastructurile europene de cercetare (ACTRIS și ELI) și în proiecte strategice de cercetare (MERHANE, prin INCD INCAS) este crucială pentru consolidarea comunității științifice românești”, a declarat la sfârșitul întâlnirii, ministrul Bogdan Ivan.
gorjeanul
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos